top of page

Antikmässan i Älvsjö 2018

Den 15 Februari åkte vi iväg på den årliga mässan i Älvsjö. Vi anlände till Scandic talk hotell strax före nio där vi checkade in vårt bagage. Sen var det dags att ställa sig i kö som vid det här laget hade blivit ganska lång, men klockan 10.00 öppnades årets mässa. Den första vi besökte var Sten i Mellerud som alltid har en hel del spännande saker att se på, bland annat inhandlades en besman i järn som var årtalad 1700 och hade ett bomärke.

Många spännande föremål fanns att se på mässan, bland annat ett par jättefina porträtt hos Ann-Sofi på Jöns-Halvars Antik. De hade också ett par gustavianska karmstolar från Lindome, så kallade nollstolar, som vi inte kunde motstå. Klockan 15.00 kunde vi checka in på hotellrummet och få en välbehövlig vila för våra trötta fötter som behövde samla kraft för eftermiddagen och kvällen.

På eftermiddagen fyndade vi ett par gustavianska ljusstakar i tenn tillverkade i Arboga av Johan Lindroth som var verksam mellan1812 till 1819, en ganska kort period alltså.

Nästa morgon så började det med en rejäl hotellfrukost innan det var dags för en ny fyndrunda på mässan,

synd bara att inte inträdesbiljetten räcker för flera dagar. En gustaviansk skänk inhandlades hos Pekka och Carina på Pekkasso Antik samt en brännvinsflaska från Cedersbergs glasbruk som var verksamma mellan1781 och1838 men den köpte vi av Bengt och Maj-Britt på Tribos Antik och Inredning.

Vi avslutade årets antikmässa med en god lunch innan vi på trötta fötter och en fullt lastad bil gav oss iväg hemåt.

Pekka och Carina i sin monter.

Bengt och Maj-Britt från Brösarp i sin monter.

Jöns-Halvars Antiks monter på Älvsjömässan (kolla in stolarna).

Två glada antikexperter som vi träffade på mässan Björn Gremner och Peter Lamm.

Tribos Antik och Inredning hade med sig en fantastisk och sällsynt gåslyckta.

bottom of page