top of page

Antikmässan i Tällberg 19 - 20 Maj 2018

På lördagsmorgonen den 19e maj bar det av till antikmässan i Tällberg. Vi var på plats redan klockan nio på morgonen och efter lite mindre strul kunde vi inkvartera oss på Klockargården.

Antikmässan är en nystart efter att varit nedlagd i några år, man kunde ha önskat sig att fler utställare var på plats men de som var där bjöd på ett varierande utbud.

Det första som inhandlades var en sen gustaviansk bäddsoffa från Qeptas Antika.

Pekkasso Antik var också på plats och hade som vanligt en hel del intressanta föremål med sig, bland annat ett litet och ovanligt väggur som var helt underbart.

Era Antik/Rustas Antik & inredning hade ett fint utbud på diverse allmoge föremål, som vi inhandlade fyra stycken Järvsö stolar från.

Kvällen avrundades med en god middag på Klockargården med trevligt sällskap, där vi diskuterade dagens begivenheter, sedan var det bara att ladda om för morgondagens aktiviteter.

Erik Ingare från Uppsala auktionkammare kom på besök på söndagen och värderade folks medhavda föremål, vilket var uppskattat. När klockan slog tolv på söndagen var det dags att åka hem, med en hel del intressanta föremål lastade i bilen. Mässan var väl värd ett besök, vi hoppas verkligen att den återkommer nästa år igen och att fler utställare med inriktning på allmoge deltar.

Nedan kommer några bilder från helgens mässa.

Vårt boende för natten, Klockargården.

Bild från Pekkasso Antiks monter.

Ann-Cristine från Arboga Antik&Inredning tillsammans med Janina från Talleboantik.

Qeptas Antikas monter (soffan i bild fick följa med hem).

Kalle Haglund Era Antik och Torbjörn Rustas från Rusta Antik & Interiör AB.

Ett av våra inköp för dagen.

Pekka och Thomas i djupa diskussioner (undrar vad det handlade om).

'

bottom of page