top of page

Järvsö auktionsbyrå

Det blev en sväng upp till Järvsö den här semestern. Vi besökte Stenegård för att vara med på kvalitetsauktionen som hålls där varje år den sista helgen i juli. Vi hade inkvarterat oss i Brostugans B&B på lördagen, bara ett stenkast från Stenegård så det var nära för oss att gå till auktionen som hölls på söndagen den 29e juli. Klockan elva på söndagen började visningen och en timma senare var auktionen i full gång med Kjell Höök som höll i klubban, auktionen hölls i den gamla träbyggnaden som annars tjänstgör som teaterlokal. Det var mycket spännande och intressanta föremål som gick under klubban. När eftermiddagen närmade sig tog vi en paus för att avnjuta en lunchbuffé på gårdsrestaurangen, som vi verkligen kan rekommendera. Väl tillbaka till auktionen, mätta och belåtna, hade vi laddat upp för att ropa in ett Järvsöskåp, ett par Ljusdalsstolar, en bandsked också från Ljusdal och sist med inte minst ett målat träfat. När auktionen var avslutad drog vi oss tillbaka till Brostugans B&B med våra nyinköpta föremål, nöjda och en aning fattigare.

Brostugans B&B

Järvsöskåpet som vi ropade in.

Brännvinsscpl från Ljusdal.

Auktionisten Kjell Höök och medhjälparen Carl Haglund

Det var stort intresse på visningen.

Några av de vackra allmoge föremål som auktionerades ut.

bottom of page